page contents
Meny
Meny

Nesmuk Knivsliper

Varekode: 05224

 Et spesialutviklet sliperedskap for Nesmuk kniver.

 Den er perfekt til å vedlikeholde en skarp egg på Nesmuk sitt meget harde knivstål. Slipeverktøyet har 4 flater hvor tre flater er pålagt diamantstøv med ulike graderinger.

 Den siste flaten er rent lær. Treflaten gir godt «hold» slik at man vedlikeholder en rett egg.

kr 1 599,00

Lagerstatus: På lager

Legg til mine favoritter
Beskrivelse

Detaljer

Nesmuk

Nesmuk er fantastiske, luksuriøse kniver. Ledende smeder i det tyske knivmiljøet, med Lars Scheidler i spissen, så seg stadig mer lei på at europeiske knivbrukere holdt fram japanske kniver som de beste man kan få tak i. Tidligere har tysk stål, grundighet og dermed tyske kniver vært ansett for å være av de ypperste kvalitetskniver på det europeiske markedet.

Lars Scheidler og hans medarbeidere laget derfor et knivmerke som skulle omfatte modeller som satte tyske kniver i det ypperste kvalitetskiktet i Europa. Resultatet av dette arbeidet er Nesmuk.

HVA ER SÅ SPESIALET MED NESMUK?

Det viktigste grepet for å skape den eksklusive knivmodellen av topp kvalitet, var å tilsette grunnstoffet Niobium i legeringen. I avkjølingsfasen i herdeprosessen, dannes det carbider. Dette er krystaller som fordeler seg i hele grunnmassen (se på stålet som tynn risengrynsgrøt. Grunnmassen er sausen og carbidene er risen). Carbidene har svært kvasse kanter og de som ligger ytterst i eggen gir kniven en skjærende effekt. Det kreves mye styrke i grunnmassen for å holde store carbider på plass. Avriving av store carbider gir mikrosprekker som fører til svekkelse av eggen og knivene blir raskere sløv. Ved å tilsette Niobium til legeringen hemmes carbiddannelsen slik at carbidene blir betydelig mindre – mye mindre enn i Carbonstål (ruster) og betraktelig mindre enn Cromstål (ruster mye mindre – betegnes som rustfritt stål).

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Varekode (SKU) 05224
Merker Nesmuk
Farge Beige
Materiale diamantstøv, lær
Produktomtaler

Bli den første som omtaler dette produktet

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Nesmuk Knivsliper

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.