Meny
Meny

Vikingøks fra Øyo

Varekode: 07510

Øksen er en kopi av en ekte viking øks fra ca. år 1000 som ble funnet i nærheten av Øyo fabrikken på Geilo.

Det antas at den opprinnelige øksen er fra rett før år 1000 og at den ble brukt som en allsidig øks i husholdningen.

Den har gode egenskaper og en funksjonell form som virker like godt i dag som for 1000 år siden. Riktignok er stålkvaliteten og eggen betydelig forbedret, men øksens opprinnelige egenskaper er tatt vare på.

Skaftet er i ask og skaft er på 32,5 cm. Øksehodet er. 0,5 kg som er svært skarp slipt og perfekt til blant annet å hogge opptenningsved til bålet.

Vikingøksen er en vakker og utmerket turøks som tar liten plass i sekken og egner seg til mange formål. Perfekt som gave. Lettmontert lærslire følger med for god beskyttelse.

Vikingsøksa hadde mange oppgaver tilbake i tiden og ble brukt som en allsidig øks i husholdningen. Den hogde ved, slakta dyr og kutta opp alt som befant seg ute i skog og mark. Den har gode egenskaper med en funksjonell form som virker like godt idag som for 1000 år siden. Øksa er smidd og herdet til 54-56 på rockwell skalaen. Den holder seg skarp lenge, men er også lett å slipe opp.

 Skaftet er festet til øksen med plastkile og rundkile, slik at skaftet sitter godt. Vekt på øksehode 0,5 kg, skaft i ask 13″, 32,5 cm. Vikingøksa kommer i en filtslire med lærdetaljer som forsterker det norske uttrykket og isotiren øksa er prega av. Øksa tar liten plass i sekken og er klar for å bli med deg på nye eventyr, så nye vandrende historier kan videreføres i tiden fremover.

kr 499,00

Lagerstatus: På lager

Beskrivelse

Detaljer

Historien om Brødrene Øyo ble etablert av Knut Øyo i 1882.For å starte driften tok Knut opp et lån på kr 80,- og solgte en halv ku.

På 1920-tallet ga ljå- og økseproduksjon muligheten til å ekspandere med arbeidskniver og senere kokkekniver.

Fabrikken på Geilo ble bygget til 4000 kvm og drevet av Knuts fire sønner.

Øyo har stått gjennom tidene med stor dedikasjon til kvalitet, service og solid teknisk kompetanse innenfor design og produksjon av kjøkkenkniver, slirekniver og økser.

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Varekode (SKU) 07510
Merker Øyo
Størrelse Skaft er på 32,5 cm
Materiale 4400 stål
Vekt: 495 gram
Produktomtaler

Bli den første som omtaler dette produktet

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Vikingøks fra Øyo

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.