Meny
Meny

Toalettrullholder med Trollmotiv støpejern

Varekode: 661405

Toalettrullholder i høykvalitets støpejern, laget for å vare i mange år. 

Størrelsen er høyde 13 cm og bredde 14 cm.

 

Vanlig pris kr 99,00

Special Price kr 84,15

Lagerstatus: På lager

Legg til mine favoritter
Beskrivelse

Detaljer

Historiene om troll er mange og gamle. Allerede i Edda fra rundt 1220 møter vi det mangehodede kjempeuhyret troll. I dag kjenner vi troll best fra eventyr, sagn og folkeviser, særlig fra Asbjørnsen og Moes Norske folkeeventyr fra 1844 der troll spiller en hovedrolle i flere av eventyrene.

Trollene ble ofte beskrevet som kjempestore og sterke, ondskapsfulle og farlige. De var stygge, med store neser og øyne «som tinntallerkner», og kunne ha flere hoder eller bare ett øye. De levde i fiendskap med guder og mennesker og reagerte ifølge eventyrene når de kjente «lukten av kristenmanns blod». De kunne bo i fjellene eller i et fjernt og kaldt land, men det fantes også sjø- og skogstroll. Trollene har mye til felles med jotnene i norrøn mytologi, og jotnene har gitt opphav til begrepet jutul eller jøtul, det vil si et kolossalt troll.

Trollene har også forbindelse til andre kjemper fra myter i fremmede kulturer, som den enøyde kyklopen fra greske sagn. På samme måte som kyklopene kastet store steiner etter Odyssevs og hans menn, kastet også trollene steiner, for eksempel etter kirker. Slik satte trollene spor etter seg i terrenget, noe som har blitt brukt som «bevis» for trollenes eksistens. I denne tradisjonen skriver forfatteren Ludvig Holberg dette om troll på 1700-tallet: «Hvad heedte det Trold, som bygde Lunde Domkircke? var det et Trold eller Underjordsk?» [2] En annen utbredt forestilling i gammel folketro var at troll ble forvandlet til stein når sola stiger og strålene treffer dem. Det ble også sagt at den som trollet rører ved, blir til stein. Fra Wikipedia

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Varekode (SKU) 661405
Merker Br. Flaarønning
Farge Sort
Størrelse 17 x 7,5 cm
Materiale Høykvalitets støpejern
Produktomtaler

Bli den første som omtaler dette produktet

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Toalettrullholder med Trollmotiv støpejern

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.