Meny
Meny

Mjødkrus håndlaget keramikk Vikingskip 0,5L

Varekode: 754563

Mjød kolleksjon

Ølkrus håndlaget keramikk - vikingskip 0,5L

Høyde: 11 cm.

Bredde: 10 cm.

Mjød er en helt særegen drikk som riktignok har enkelte likhetstrekk med både øl og vin, men det er som sagt ikke øl.

Mjød lages av honning, mjødurt, vann og gjær og er sannsynligvis den eldste alkoholholdige drikken i nordeuropa. Drikken forbindes gjerne med de norrønne gudene og vikingtiden der den ble regnet som festdrikk mens øl gjerne var hverdagsdrikken.

Mjødurt som betegnelsen mjød stammer fra, er krydderet i mjøden og kan gjerne erstattes av andre krydderurter, frukt, bær eller humle. Ettersom mjød er en forholdsvis lys drikk med høyt alkoholnivå (10-15%) og lite skum, blir det ofte assosiert mer med vin enn med øl. 

kr 219,00

Lagerstatus: På lager

Legg til mine favoritter
Beskrivelse

Detaljer

Berserk var et begrep i vikingtiden for en norrøn kriger som kunne «gå berserk». Berserkgang ville si å hisse seg opp til et slikt raseri og galskap at man blodtørstig angrep alt som rørte seg uten å være hemmet av tanker om egen eller andres sikkerhet.

Oppdagelsesreiser, plyndringstokter, kolonisering og handel førte vikingene til store deler av verden. I begynnelsen var det ikke mange som overlevde de tøffe sjøreisene. Men flåten vokse seg større, og til slutt hadde de hundrevis av de såkalte langskipene. De seilte over Østersjøen og nedover de russiske elvene, helt til Svartehavet og Det kaspiske hav, til Bysants og Bagdad. De var også de første europeerne som satte fot på Grønland og i Nord-Amerika. Leiv Eiriksson fant angivelig Amerika omkring år 1000, cirka 500 år før Christopher Columbus.

Vikingene grunnla en rekke byer og kolonier utenfor Skandinavia, blant annet i Dublin og Normandie. Dublin var en viktig bosetting i mer enn trehundre år. Mellom årene 879 og 920 koloniserte vikingene Island, noe som ble et springbrett til koloniseringen av Grønland. Restene av vikingbosettingen L’Anse aux Meadows på Newfoundland i Canada er datert til rundt år 1000.

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Varekode (SKU) 754563
Merker Br. Flaarønning
Størrelse 0,5L
Materiale Keramikk
Produktomtaler

Bli den første som omtaler dette produktet

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Mjødkrus håndlaget keramikk Vikingskip 0,5L

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.