Meny
Meny

Kosesokk onesize Marius® of Norway

Varekode: 452425

 

Myke deilige kosesokker med det populære Mariusmønsteret. 

Sokkene er elastiske og passer alle damestørrelser med anti skli belegg.

Størelse. One-Size

Vanlig pris kr 139,00

Special Price kr 125,10

Lagerstatus: På lager

Legg til mine favoritter
Beskrivelse

Detaljer

Det eksisterer to versjoner av historien om genserens opphav. Ifølge den ene ble den strikket i 1928 eller 1929 av Bitten Eriksen og båret av hennes sønn, det senere flygeresset og alpinisten Marius Eriksen. Den andre forteller at designeren Unn Søiland Dale laget Mariusgenser-mønsteret som ble presentert i 1954 i filmen Troll i ord.

Søiland Dale hadde hentet inspirasjon fra Annichen Sibberns bok Norske Strikkemønstre fra 1929, hvor blant annet de tradisjonelle bordene i mønstre til setesdalskoftene ble presentert.Søiland Dale lot seg inspirere av setesdalskoftene, men omarbeidet bordene og satte dem sammen i en ny kombinasjon.

Alle de forskjellige genserne og mønstrene i Troll i ord var designet av Unn Søiland og levert filmen fra hennes firma Lillunn Sport AS, som produserte ferdig håndstrikk. Marius Eriksen, som etter krigen også livnæret seg som skuespiller, bar flere fargeutgaver av mariusmønsteret, både hvit, sort og rød, og en blå og hvit utgave i filmen, og Henki Kolstad bar den trefargede varianten i filmen, med blå bunnfarge, hvitt mønster og røde skulderborder, og etterspørselen etter dette mønsteret ble enorm etter filmen.

Tilleggsinformasjon

Tilleggsinformasjon

Varekode (SKU) 452425
Merker Marius of Norway ®
Farge Grå
Størrelse One size
Materiale Akryl / Polyester
Produktomtaler

Bli den første som omtaler dette produktet

Skriv din egen omtale

Du omtaler: Kosesokk onesize Marius® of Norway

Mine favoritter

Det finnes ingen produkter som svarer til valgene.